Odontoterapia este ramura de servicii stomatologice a medicinei dentare ce se ocupă cu tratamentul cariei dentare, a efectelor și complicatiilor acesteia, precum și cu tratamentul traumatismelor dentare sau tratament după implant dentar.

Cariile patrund la nivelul smaltului, a dentine, putand ajunge la pulpa dintelui, moment in care provoaca inflamatia si infectia acesteia. Multe carii pot trece neobservate de catre pacienti, fapt pentru care vizita periodica la medical stomatolog este foarte importanta, acesta coroborand semnele clinice cu cele radiologice pentru descoperirea proceselor carioase.

Principalii factori ce produc caria dentara sunt cei infectiosi, alimentari si nu in ultimul rand calitatea structurii dentare a pacientului.

  • Factorii infectiosi sunt reprezentati de microorganismele din placa bacteriana, ce stagneaza la nivelul dintilor, in special in zonele retentive ale acestora( santurile si fosetele de la nivelul fetelor ocluzale, spatiile interdentare).
  • Factorii alimentari sunt reprezentati de alimente bogate in zaharuri pe care placa bacteriana le transforma in acizi cu efect nefast asupra tesuturilor dure dentare( produc demineralizarea smaltului).
  • Calitatea structurilor dentare este deasemenea importanta in aparitia cariilor. Pacientul poate avea un smalt slab mineralizat, lucru ce duce la o rezistenta scazuta la atacul acizilor.
Odontoterapie

SEVICII MEDICALE

Acum poti zambi din nou!

Servicii medicale complete

Daca doriti sa faceti o programare sau sa adresati o intrebare, va rugam sa ne contactati folosind butonul de mai jos.