Profilaxia reprezintă prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinților, iar vizitele regulate la stomatolog te pot scuti de foarte multe probleme. Pe termen lung, previi afecțiunile grave ce necesită tratamente complexe, investești mai puțini bani, timp și energie, iar în final te bucuri de un zâmbet sănătos!

Detartrajul

Reprezinta una dintre cele mai importante proceduri stomatologice de prevenire si tratare a bolii parodontale. El presupune indepartarea depozitelor dure (saruri minerale si placa bacteriana) de pe dinti fie cu ajutorul instrumentarului manual (gherute si chiurete de detartraj), fie cu ultrasunete (tratament modern).

Airflow-ul

Reprezinta o metoda moderna de igienizare a dintilor, indepartand cu rigurozitate placa bacteriana din zone greu accesibile cat si coloratiile dentare superficiale. In acelasi timp el realizeaza si un masaj gingival prin stimularea circulatiei sangvine locale. Ca si principiu de functionare, airflow-ul se bazeaza pe eliberarea unui jet de apa si bicarbonat de sodiu la nivelul santului gingival si a spatiilor interdentare, zone cu predispozitie la retentia placii bacteriene.

Periajul profesional

Se foloseste ca metoda adjuvanta detartrajului si se realizeaza cu ajutorul pastelor de dinti profesionale (mai abrazive), indepartand placa bacteriana si coloratiile superficiale de pe dinti.

Fluorizarea

Este un beneficiu adus pacientilor cu sensibilitate dentara. Fluorizarea locala ajuta la prevenirea cariei prin efectul de remineralizare a suprafetelor dentare demineralizate in urma atacului acizilor din placa bacteriana. In acelasi timp, fluorul patrunde la nivelul canaliculelor dentinare avand efect de reducere a sensibilitatii dintilor.

Profilaxie

SEVICII MEDICALE

Acum poti zambi din nou!

Servicii medicale complete

Daca doriti sa faceti o programare sau sa adresati o intrebare, va rugam sa ne contactati folosind butonul de mai jos.